AliusEnergy trotse sponsor van Solar Team Eindhoven

Begin juli heeft Solarteam Eindhoven de nieuwste gezinsauto op zonne-energie, genaamd Stella Era, gepresenteerd op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Een auto die goed aansluit bij de doelstellingen uit het klimaatakkoord die het kabinet in juni gepresenteerd heeft. De overheid wil in 2030 namelijk volledig emissie loos personenvervoer hebben. Om dit te kunnen realiseren dienen er 1,8 miljoen laadpalen bij te komen in Nederland, momenteel zijn dit er pas 100.000. Om het doel te halen dienen er daarom per dag 200 laadpalen geplaatst te worden. Stella Era is daarom meer dan een transportmiddel, het is namelijk een elektriciteitscentrale op wielen.

 

Met een bereik van 1200 kilometer is het bereik van Stella Era aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van 56 kilometer dat men per dag rijdt. Hierdoor is het mogelijk om zijn ongebruikte energie met andere elektrische voertuigen te delen en zo op te laden. Investeren in een betere toekomst om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor ons en onze kinderen, dat is waar AliusEnergy voor staat. De gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven sluit dan ook perfect aan bij onze missie. Om deze reden leveren wij dan ook graag een bijdrage aan dit innovatieve project, samen werken we aan een toekomstbestendige wereld!

 

Op 13 oktober gaat Solar Team Eindhoven de titel verdedigen tijdens de World Solar Challenge in Australië. AliusEnergy wenst ze dan ook veel succes!

 

Bron
https://www.ed.nl/eindhoven/solar-team-eindhoven-onthult-nieuwe-zonneauto-een-zelfrijdende-laadpaal~a7a90450/

https://solarteameindhoven.nl/

Foto's door: Bart van Overbeeke Fotografie