AliusEnergy breidt haar productportfolio uit met de GREENROCK zoutwaterbatterij van BlueSky Energy.

BlueSky Energy positioneert zich in de markt als system integrator voor elektrisch opslag toepassingen met als kern de zoutwater batterij. De plug & play producten, ontwikkeld door BlueSky Energy, worden sinds 2012 onder de merknaam GREENROCK in de markt gepositioneerd. Inmiddels zijn er honderden projecten geïnstalleerd met name in Duitsland, Zwitserland en België. De GREENROCK batterij is gemaakt van niet schadelijke en duurzame materialen. Dit was voor AliusEnergy een echte vereiste. ‘’We zijn op zoek gegaan naar een opslag technologie dat een aanvulling en verdieping is in ons assortiment, maar ook past binnen onze bedrijfsfilosofie. Gezien het feit dat de opslagmarkt nog relatief kleinschalig is in Nederland en België zullen we in de eerste plaats de kennis omtrent technische en commerciële toepassingen van batterij opslag aan onze bestaande en nieuwe klanten willen introduceren’’, aldus Niels Kleer, commercieel directeur bij AliusEnergy.

De zoutwaterbatterijen van GREENROCK zijn zowel geschikt voor de residentiele markt, met standaard opslag oplossingen van 5 kWh tot 30 kWh, als voor de commerciële markt. Voor de commerciële markt wordt een vermogen aangeboden van 30 kWh tot 270 kWh. ‘’ Alle GREENROCK systemen zijn plug & play versies die makkelijk te installeren zijn, dat is ook iets wat installateurs waarderen aan dit systeem ‘’, geeft Thomas Krausse, algemeen directeur van BlueSky Energy, aan. ‘’Veiligheid is iets wat bij ons hoog in het vaandel staat. De batterijcellen zijn niet-ontvlambaar, niet-explosief, niet-giftig en onderhoudsvrij. Je wilt geen risico lopen als huiseigenaar, ondernemer, school of agrarisch bedrijf als batterijen inpandig geplaatst worden. ‘’

Inzicht voor de eindgebruiker is met GREENROCK mogelijk dankzij het Energy Management Systeem (EMS). Dit systeem biedt naast inzicht in de energiestromen ,via een app, ook de mogelijk tot het aansturen van stopcontacten en verwarmingselementen. Ook kan het EMS systeem geïntegreerd worden met warmtepompen, laadpalen voor elektrische auto’s of een overtollige energiebron zoals een windmolen of diesel generator. Alles bij elkaar optimaliseert het systeem het eigen verbruik en is het een slimme controle van de energiestromen. GREENROCK is compatibel met de meeste voorkomende PV omvormers, en dus ook met SolarEdge, het merk dat AliusEnergy uitsluitend aanbiedt. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn op gelijkstroom niveau GREENROCK direct aan te sluiten op de SolarEdge omvormer. ‘’Deze ontwikkeling waarborgt een bredere inzetbaarheid van de batterij wat essentieel zal zijn in de toekomst’’, aldus Niels Kleer.

AliusEnergy zal net zoals voor de andere merken die ze voeren, trainingen aanbieden, kennis delen en installateurs ondersteunen bij de installatie en oplevering van de GREENROCK systemen. Niels Kleer zegt hierover; ‘’Wij vinden het vanzelfsprekend dat we de partners met wie wij samenwerken goed inlichten, opleiden en blijvend ondersteunen. Zo waarborgen we dat zij veilig een installatie kunnen realiseren, dit ook binnen de verwachting van de eindgebruiker.’’ Beide partijen kijken uit naar de nieuwe, intensieve samenwerking waarmee het merk GREENROCK verder op de markt kan worden gebracht in de Benelux. ‘’De komende periode zullen we intern medewerkers gaan opleiden om de kennis over te brengen naar onze klanten, daarnaast zullen we deze tijd gebruiken om onze logistieke en commerciële processen optimaal in te richten voor de verkoop van GREENROCK’’, aldus Kleer. Naar verwachting zijn de zoutwaterbatterijen van GREENROCK vanaf begin juli verkrijgbaar bij AliusEnergy.